Новородените в Димитровград пак с дръвчета в Алея на новия живот ІІ

Началото на Алеята на новия живот бе поставено на Цветница миналата година, снимка-архив

За втора поредна година на 8 април в Димитровград се готви инициативата "Алея на новия живот", коментира днес от Общината.  Тя представляваше засаждане на иглолистно дърво, символизиращо родено през последната година  дете.

Началото на нетрадиционната кампания бе поставено на Цветница миналата година. В специално обособена за целта площ в парк Марица бяха засадени 171 кипариси и атласки кедъра.

Изпратени са покани към родителите на 400 родени през миналата година деца в общината, каза Анелия Каранлъкова, експерт в отдел "Инвестиционна дейност".

Ако семействата желаят да се включат в засаждането на дръвчетата, те трябва да попълнят заявление на гише №4 на първия етаж в Общината. Крайният срок за участие е 30 март.

Алеята на новия живот ще е част от великденските мероприятия на общината, началото е в 11:00 часа.

За предстоящото пролетно почистване припомниха от Общината, то ще стартира на 26 март и ще продължи до 6 април. За участниците в различни категории - училища, детски градини, пенсионерски клубове и социални заведения ще има награди. В ход ще е кампанията "Лист по лист" за събиране на хартия.

След близо 2 месеца и Димитровград ще се включи в акцията "Да почистим България за един ден" на БТВ. Тя е пранувана за 12 май, каза Каранлъкова. Мястото е зеления пост между ул."Ем.Станев" и ЖП линията.

Повечето от дръвчетата в Алеята оцеляха тази зима, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини