Сексуална анорексия

Учените обясняват, че става въпрос за хора, които отиват още по-далеч от негативното отношение, когато става въпрос за секс. Сексуалната анорексия всъщност е обсебващото състояние, в което мисълта за секс е непоносима.

"Някои хора просто изпитват срам, когато става въпрос за секс, но при хората със сексуална анорексия това е истински проблем. Сексът е начин, по който контактуваме с друг човек и когато сексуалният сегмент е изключен или ограничен, ние страдаме психологически. За да съществува еротичният живот, той трябва да се подхранва", казва семейният и брачен терапевт Пол Хокемейер. Четири са признаците, когато някой страда от сексуална анорексия:

- Лицето никога не прави секс и отказва да говори за него

- Изпитва страх по отношение на въпроси, свързани със секса

- Чувство за вина заради секса

- Склонност към самонараняване.

Както и други зависимости, така и сексуалната анорексия е "отбранителен механизъм", който може да съществува кратко време, но с времето може да стане и истински сериозен проблем. Учените твърдят, че не съществува лек за този проблем, но надежда винаги има. Хората, които страдат от това нарушение, се съветват да се насочат към терапия, която разкрива и решава основния проблем, довел до нарушенията. Съществува и възможност за брачна терапия, както и лечение с антидепресанти.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини