Общински шахти минираха локалното на Кърджалийска

Дясната част на платното е минирана

Липсващите капаци на канализационни шахти „минираха“ дясното локално платно на булевард Освобождение в посока град Кърджали. Кратерите с диаметър около метър, са маркирани от бдителни шофьори с камъни и бордюри. Това може би ще спаси пропадането на автомобил и вероятното разбиване на окачването му, но не отървава броните и фаровете при сблъсък. Такъв е много вероятен, понеже дупките са почти в центъра на платното. В добавка, липсва и и капакът на две решетъчни шахти, които събират водата при дъжд. Те обаче са плътно до бордюра и представляват опасност за някой завеян пешеходец.

Шахтите ги няма от много време, свидетелстват хора от най-многолюдната търговско индустриална зона на Хасково. Според едни, първата шахта изчезнала преди около 3 седмици, втората преди няколко дни. На няколко пъти за малко не станали катастрофи, понеже бусовете, които зареждат складовете не могат да се разминат в опита си да избегнат препятствията.

Канализационните шахти по принцип са отговорност на ВиК. Не и в този случай. Водопроводите, канализацията и прилежащите им шахти под и по булеварда, са общински. Не са предадени документално за стопанисване от ВиК-Хасково и при нас не са въведени в експлоатация, свидетелства Иванко Милушев началник район Хасково във ВиК. Вероятно такова е положението още от реконструкцията на булеварда преди няколко години. „Няма как да отремонтирам нещо, което не е в активите на дружеството“ мотивира се Милушев. За проблема той разбрал вчера по сигнал на граждани.

ВиК обаче не може да направи нищо, защото инфраструктурата под булеварда не е тяхна.

Г. Христов

Шофьори са "обезопасили" дупките с камъни
Шахтите са с близо триметрова дълбочина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини