Баница с кисело зеле

Баница с кисело зеле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици като се изрязват твърдите части. Задушава се в 1/2 от предвиденото олио и 1 кафена чаша /100 мл./ вода. Добавят се всички подправки, разбърква се добре и зелето се вари на тих огън до пълното му омекване. Отмества се от огъня да се поохлади.

Корите се разпределят според броя им в пакета на 6 равни части. Корите от всяка 1/6 част се наръсват с олио и се подреждат една върху друга.

Върху най-горната се изсипва 1/6 от задушеното кисело зеле, разнася се по цялата кора и се завиват заедно на руло по дългата страна. Същото се повтаря с останалите кори. Получилите се 6 дълги рула се подреждат в плитката тава на фурната. С остър нож се разрязват по средата и след това всяка половина на още 2 така, че да се получат 24 малки рула.

Поръсват се с останалата мазнина, заливат се и с 1/2 чаена чаша вода или с бульон, ако е останал от задушаването на зелето. Пече се в загрята на 180-200 градуса фурна около 30 мин. След изваждането от фурната баницата се напръсква с вода и се задушава малко за да поомекне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини