Палачинкови бюреци

Палачинкови бюреци

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете 1 с.л. от маслото, 4 от яйцата, 200 мл мляко и 150 г брашно в дълбока купа. Добавете щипка сол и разбийте до получаването на гладка смес. Приберете сместа в хладилник за около 1-2 часа.

В тиган с дебело дъно разтопете останалите 100 г масло на слаб огън. При непрекъснато бъркане добавете останалите 75 г брашно и загрейте сместа за 3-4 минути. На тънка струйка влейте остатъка от прясното мляко и бъркайте до получаването на хомогенна смес. Подправете с индийското орехче, соса Уорчестър, солта и пипера.

Прехвърлете готовата смес за плънка в друг съд и приберете в хладилник да се охлади за 1 час.

От първата смес изпържете палачинки - сместа е достатъчна за 12-14 бр.

Извадете сместа са плънка от хладилника и добавете вътре настъргания кашкавал. Разбъркайте добре за да се разпредели равномерно кашкавала. Поставете по 3 с.л. от сместа в центъра на палачинката. Навийте я и подгънете краищата около нея. Повторете процедурата до изчерпване на материалите.

Разбийте останалите 3 яйца. Потопете палачинките последователно в разбитите яйца, след това в галетата и изпържете в силно сгорещено олио до златисто.

Оставете готовите палачинки за няколко минути върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина и поднесете топли със сос по избор.

Източник: gotvach.bg

Последни новини