Гювеч със свинско и бамя

Гювеч със свинско и бамя

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета патладжана, посолете и оставете да се отцеди от горчивината. След това изплакнете под течаща вода. Бамята почистете и бланширайте в подсолена кипяща вода с оцет. Доматите също бланширайте и за 20 секунди във вряща вода и ги обелете.

Нарежете свинското на по-големи парчета. Загрейте мазнина в тенджера и го изпържете равномерно. Прехвърлете го в голям гювеч и го захлупете.

В същата мазнина запържете зеленчуците, като започнете от ситно нарязания лук, нарязания на колелца морков, нарязания зелен фасул, чушките - на ленти, патладжана - на малки кубчета, граха, едро нарязаните картофите, бамята и ситно нарязаните домати.

Добавете сол на вкус и останалите подправки. Долейте малко топла вода, колкото да покрие леко зеленчуците. Изчакайте да заври и прехвърлете всичко в гювеча при месото.

Добавете 1 люта чушка по желание или цели скилидки чесън и дафиновите листа. Сложете капака и пъхнете да се пече около 40 минути на 200 градуса. След това махнете капака и доизпечете до пълна готовност.

Източник: gotvach.bg

Последни новини