Суши в лозови листа

Суши в лозови листа

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете да се вари според указанията на опаковката, докато поеме цялата течност. Не е препоръчително да вдигате капака по време на варенето. Сварения ориз оставете под капак за 15-20 минути. След това го разбъркайте с помощта на дървена шпатула с оцета, солта и захарта. Оставете го отново под капак, докато изстине напълно.

Бланширайте лозовите листа, за да омекнат или просто ги накиснете в гореща вода, след което ги отцедете.

Зеленчуците се режат на тънки и дълги пръчици. Рибата тон се отцежда от собствения ѝ сос и се разбърква с майонезата. По желани се овкусява с шарен пипер или с черен пипер. Сьомгата нарежете също на тънки и дълги ленти.

Върху подложка за суши подредете 4-6 лозови листа, като ги застъпвате, с връхчето нагоре - трябва да се получи по-голям цял лист от лозови листа. Отгоре разпределете пласт от ориза, като навлажнявате пръстите си преди всяко слагане.

В основата наредете по дължина от продуктите по ваш вкус - намажете с крема сирене, отгоре авокадо и сьомга, малко от зеленчуците и внимателно навийте с помощта на подложката. Следващото руло може да е се с риба тон, чушки и моркови и т.н.

Оставете рулата на хладно място да се стегнат за известно време. След това нарежете на отделни хапки с помощта на остър нож, който се потапя в студена вода.

Бон Апети!

Източник: gotvach.bg

Последни новини