Пушенето на открито намали цените на цигарите

Цигареното вето размести пазара на папироси. След забраната за пушене на закрито цените на тютюна тръгнаха нагоре. Цигарите пък поевтиняват. Това показва справка в регистъра на тютюневите изделия. Според него около десет вида тютюни са поскъпнали през последните три месеца, предаде Стандарт нюз.

Цените на вносните опаковки от по 40 г са скочили от 11,50 на 13,90 лв. По-скъпи са както обикновените, така и ароматизираните тютюни. Българските също поскъпват. Различните разфасовки скачат от 4,20 и 8,20 на 5,20 и 9,80 лв. Цигарите и пуретите обаче тръгнаха надолу. Цената на ароматизираните папироси само ден преди влизане в сила на забраната на тютюнопушенето на закрито паднаха с лев - от 4,50 на 3,50 лв. По-евтино след изчерпване на количествата ще се продават цигари с дъх на шоколад и праскова. Производители на пури също обявиха по-ниски цени за своите продукти скоро след влизане в сила на забраната за тютюнопушене. От 66 на 54 лв. падна цената на опаковка от шест пури американско производство. По-евтини с левче са и бразилските пури, които вече се продават по 10 лв. за 10 броя.

Мъжките цигари също поевтиняват. С по-ниски цени на пазара ще се появят "Кемъл", "Дънхил" и "Уинстън". Кутиите от различните видове и разфасовки скоро ще са с между 10 и 30 стотинки по-евтини. Дамските цигари обаче не се плашат от забраната за пушене. Цените на стомилиметровите Еve ще се увеличат с 10 ст. до 4,80 лв.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини