„Звездица” се завърна от Германия

„Звездица” се завърна от фестивал в гр. Битбург –Германия на 19 юли 2013 година след десетдневно отсъствие. Четирдесет и осем изпълнители на ансамбъла (от 8 до 62 годишна възраст) показаха пред германската публика 6 различни програми с танци от всички етнографски области на България.

Прекрасното представяне на „Звездица” предизвика възхищението на зрители и организатори и оценката, че „Звездица” е най - добрата и оригинална група на фестивала, и е добре дошла и на следващите издания на танцовото събитие. „Звездица” се е представяла на същия фестивал в 2005 и 2008 година. Огромна чаша за бира, много други сувенири и поименни сертификати за отлично представяне донесоха танцьорите на ансамбъла.

Обичаят „Ладуване” на английски и немски език с водещи - изпълнители на ансамбъла бе изключителна изненада за участници и публика. На участничките от публиката бе предсказано какъв ще е бъдещият им съпруг. Много радостни възгласи предизвика предсканието, че момата ще се омъжи за директор на бирената фабрика във Битбург. На 49-тия фестивал в Битбург участваха 33 ансамбъла от 17 държави - България, Гърция, Сърбия, Белгия, Франция, Холандия, Русия, Словакия, Чехия, Филипини, Мексико, САЩ, Полша, Швеция, Люксембург, Италия и Германия.
Нови приятелства, весели преживявания от касакадата басейни в Битбург, впечатления от Виена, Люксембург и Мюнхен ще останат в сърцата на изпълнитгелите на „Звездица” от поредното 29-то участие зад граница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини