"С танците на дедите ни" за десети път в Димитровград

Изображение 1 от 3

    На 17, 18 и 19 юни 2022г. на сцената на площад "България" в Димитровград ще се проведе десетото издание на Международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни”, информират от местната администрация.

    Три концертни вечери за любителите на българския фолклор ще радват димитровградчани и гостите на града в петък, събота и неделя от 19.00ч.

    Първият концерт ще бъде на ансамбъл "Звездица", съвместно с любимата на публиката Нелина. Втората фестивална вечер ще бъде истински празник на хорото. В неделя на 19 юни грандиозен концерт на ансамблите "Китна Тракия" и "Звездица" ще взривят настроението на празника. Колорита на събитието ще допълват певчески групи от селата Длъгнево и Странско. 

    По време на фестивала, всеки ден от 17.00ч. до 21.00ч. също на площада ще се провежда и станалия вече традиционен Панаир на занаятите с участието на майстори и творци от Димитровград, Хасково, Първомай, Пловдив и Габрово.

    Програма:

    Панаир на занаятите – 17.00ч.- 21.00ч.

    Фолклорни вечери:

    17 юни – Концерт на ансамбъл „Звездица” Димитровград и певицата Нелина

    18 юни – Празник на хорото

    19 юни – Концерт на ансамбъл „Китна Тракия” Хасково и ансамбъл „Звездица” Димитровград, с  участието на певческите групи от с. Длъгнево и с. Странско

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини