Момчилград отбеляза Деня на Независимостта

С тържествено издигане на българския флаг и ритуал по поднасяне на венци пред паметника-мемориал "Костница" в Момчилград бе отбелязан Денят на Независимостта на България. Тържествената програма уважиха кметът на Община Момчилград Акиф Акиф, зам.-кметовете Ерол Мехмед и инж. Мехмед Фахри, началникът на регионалния инспекторат по образованието Сашка Тръпкова, директорът на дирекция „Бюро по труда“ Гюлшен Ахмедова. Венци в знак на признателност бяха поднесени от името на общински институции, учреждения и училища.

В своето слово кметът изтъкна, че днес българският народ изпитва остра нужда от историческите традиции, идеалите и единството на праотците си. „Нека разберем, че предизвикателствата на съвремието можем да преодолеем единствено и само чрез диалог и повече разбирателство“, призова той.

„Длъжни сме да признаем, че заветът на държавниците, които подготвиха акта на независимостта е свързан с повече воля да градим, да съхраняваме българската държавност, да я развиваме, живеейки в дух на толерантност, обогатявайки се с културата на европейските народи”, каза още в словото си кметът на Момчилград.

Празничната програма продължи с изпълнения на момичетата от мажоретния състав към Обединен детски комплекс. В нея участие взеха още фолклорна група „Родопея“ към Професионална гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост “Св. Св. Кирил и Методий.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини