Автомобил "Деу"блъсна 56-годишна пешеходка в Ардино

56-годишна пешеходка била блъсната вчера около 9,20 часа в Ардино от лек автомобил „Деу“, управляван от 70-годишен. В резултат на произшествието пострадалата е със счупване на палеца на крака. Оказана ѝ е медицинска помощ. Тестовете за алкохол и наркотици на водача са с отрицателни резултати. Дежурна оперативна група от РУ-Ардино е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Около 17 часа вчера по пътя Кърджали-Айрово 49-годишен водач на лек автомобил „Опел“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента  и се блъснал в автобус „Опел“. Водачът на лекия автомобил е бил прегледан от екип на Спешна помощ и освободен. Направените тестове за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е започната в РУ-Момчилград. Около 14,30 часа вчера полицейски служители спрели лек автомобил „Ауди“ с 59-годишен водач. При направена справка станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката.

Шофиране след употреба на алкохол. Бързо производство е образувано в РУ-Ардино за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 20 часа снощи в района на село Чубрика полицейски служители извършили проверка на 58-годишен водач, който се придвижвал с лек автомобил „Сеат“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 2,07 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини