Мощите на Св.Димитър няма да идват в Димитровград, пристига само дядо Николай

Пред църквата на бул."Раковски" вчера бе поставен билборд, който рекламира 130-тата годишнина от основаването на храма

Мощите на Свети Димитър няма да пристигнат в Димитровград за празника на тукашния храм на 26 октомври, както писахме по-рано. Информацията съобщи в репортаж на хасковската еТВ кметът Иво Димов миналия понеделник.

Неотложни ангажименти попречили на Архиерейски наместник Георги Тодев да пътува за Солун, откъдето трябваше да пристигне реликвата.

В навечерието на Димитровден, когато тукашната църква отбелязва 130 години от създаването си, без промяна остава гостуването на Пловдивският митрополит Николай, който ще отслужи Света литурния за празника. Тя ще бъде на централния площад България на 25 октомври привечер.

Организира се и литийно шествие, начело на което ще бъде икона на Свети Димитър, чието име носи тукашният православен храм.

Подготовката за празника започна още през август с ремонт в храма, а по-късно и на камбанарията. Строителните дейности продължават и в момента.

Според отец Георги, ремонтът ще приключи преди 25 октомври. Пред църквата на бул."Раковски" вчера бе поставен билборд, който рекламира 130-тата годишнина от основаването на храма в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ремонтът в църквата и камбанарията продължава и в момента
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини