Димитровградските борци - втори в отборен турнир в Словакия

Снимка на СК по борба -Димитровград на състезанието в Словакия

Спортен клуб по борба - Димитровград участва за пръв път в отборен турнир по борба, които се проведе в Словакия в края на изминалата седмица. Момчетата на треньора Салим Наим се класираха на второ място в конкуренция с отбори от Украйна, Беларус, Словакия и българският "Берое".

Клубът се представи със състезатели само от Димитровград. Възрастта "кадети" допускаше да участват борци  родени до 1997 г.и въпреки че половината ни отбор бе съставен от момчета  1999 и 2000 г. нашите бяха  на ниво, коментираха от ръководството на СК по борба.

В димитровградския отбор влизаха  Иван Иванов /42 кг./, Димитър Тодоров /46 кг./, Делчо Нейчев /50 кг./, Иван Бадавров /54 кг./, Микяй Наим /58 кг./, Митко Бонев /63 кг./, Велико Великов /69 кг./, Павел Иванов /76 кг./, Богомил  Бонев /85 кг./ и Драгомир Димов /100 кг./ Всеки отбор е имал по 5 срещи на ден. Всеки един от местните състезатели е постигнар поне една победа, а  Микяй , Велико, Богомил и Драгомир спечелиха всичките си 5 срещи.

По същото време, когато се провеждаше турнира в Словакия пет димитровградски състезатели са мерили сили в Международен турнир по борба свободен стил "Стоте войводи" в Сливен. От там нашият клуб се е върнал и с медали.

Сребърен в категория 54 кг. спечели Николай Скендеров , с бронз се окичи Боби Ников - 58 кг. Близо до медал бе и Въчо Делчев в кат. 85 кг., но той е загубил схватката за третото место и остана пети. Тримата все още не са кадети, но въпреки това се бориха при по-големите, подчертаха от клуба.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини