Плувен басейн прави Общината до Химията, ако държавата й прехвърли парцел

Ученици от Професионалната гимназия първи се срещнаха с кмета в деня на отворените врати днес

Да се постави ограничител на скоростта на пешеходната пътека на бул."Раковски" срещу сградата на бившата химическа гимназия до фабрика "Кармен" поискаха възпитаници на училището.

Това се случи в деня на отворените врати в кабинета на градоначалника Иво Димов. Днес той посрещаше ученици от тукашни училища, а повод стана 25 години от подписването на конвенцията за правата на детето на ООН.

Младежите бяха набелязали и поредица от други мерки, свързани с безопасността, на които искаха кметът да обърне внимание - освежаване на маркировката около училището, поставяне на соларен пътен знак, уличното осветление в района.

Актуални и важни въпроси поставяте, лошото е, че влизаме в зимен сезон и няма как сега да бъдат изпълнени вашите препоръки, отговори Иво Димов, но пое ангажимент това да се осъществи напролет.

Възпитаниците на професионалната гимназия поискаха още да им бъде осигурена маса за тенис в двора на училището, както и кошчета за разделно събиране на отадъците.

Въпроси с безопасността на движението поставиха пред Иво Димов възпитаниците на професионалната гимназия

Димов съобщи, че в сградата на бившата химическа гимназия вече е стартирал ремонт и има отпуснати средства. Ще се търси финансиране и за външно саниране на единстветата професионална гимназия в града.

Димитровградският кмет зарадва учениците, като им каза за идеята, на един от терените до Химията, където се е намирало общежитие, да се направи плувен басейн.

"Тръгнахме да правим една процедура, която да обособи част от парцела- сега държавна собственост. Ако той бъде предоставен на Общината ще се направи нещо хубаво - плувен басейн, съобщи Димов. Вече са подадени документите за оформянето на парцела, той се намира от страната на фабрика "Кармен". За съжаление държавната машина е доста тежка и нещата стават бавно, обобщи кметът.

В деня на отворените врати кабинета на Димов посетиха представили на още пет димитровградски училища и ОП Детски и младежки център.

Представители на ОУ "Алеко Константинов" на срещата в деня на отворените врати днес

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    93
    93551
    5 0
    09:21, 21 ное 2014
    Той и ледена пързалка беше обещал..... ?
  • 2
    Ри
    рибок
    2 0
    22:34, 21 ное 2014
    От една страна- сега Ивковите хора са на власт, да ги видими как съ мятат, от желание да помогат на хората, а като подшушне и че от басейна ще паднат парички (за наште хора, разбира се) може на чабуджак да го направят.

    От друга страна - абе ти луд ли си да правиш общински басейн, не на края, а направо извън града? Още 20 метра и ще се падне в Свиленград. Що не направиш и метро до басейна?
Последни новини