Единадесетокласник разработи образователен сайт за енергетика

    Единадесетокласникът от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Олександър Ковалчук е създал образователен уеб сайт за енергетиката. Разработката на възпитаника на димитровградската гимназия е предизвикала голям интерес по време на Националното средношколско състезание „Енергетиката и ние“. В надпреварата във Варна за трета поредна година се включват ученици от гимназията. Олександър се е представил успешно своя проект „Геотермална енергия“, за който бе удостоен с първа награда. 

     Останалите представители на гимназията - Радослав Стефанов и Кръстю Димитров са получили сертификат, равняващ се на оценка отличен, който им дава право да продължат образованието си в ТУ – Варна като редовни студенти. Ръководител на гимназистите е инж. Анелия  Демирева.
    106 ученици от страната са се включили в националното състезание. Надпреварата е била организирана от Варненския технически университет, Община Варна и РУО на МОН – Варна. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Уч
      уч
      2 0
      18:44, 3 апр 2018
      Браво на ученика за положените усилия. Но, да бяхте посочили и връзка към този образователен сайт, а не само грамотата му.
    Последни новини