Избори в Професионалната гимназия, гласуват за председател на УС

В Професионалната гимназия в Димитровград днес се провеждат избори за председател на Ученическия съвет

За четвърта поредна година в Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Злагаров" днес се провеждат избори за председател на Ученическия съвет /УС/. Четирима бяха кандидатите за поста - досегашният председател Красимира Иванова, заместникът й Нанси Кюлекчиева, както и още две момичета от 9 и 10 клас Нанси Христова и Пламена Василева.

Както при нормалните избори и тук кандидатите имаха своя рекламна кампания, представиха своя програма и се опитаха да привлекат повече съученици на своя страна. Всяка една от претендентките разчита на нови идеи, на това, че познава проблемите на учениците и може да им помогне да ги решат.

Преподавателят по история Иванка Попова обясни, че подобни инициативи, свързани с гражданското образование имат за цел да провокират децата да станат по отговорни и активни. Важно е и да се научат да изразяват своята позиция в реалните избори за президент или Народно събрание, допълни Попова.

На финала на вота стана ясно, че са гласували са 53 на сто от учениците в професионалната гимназия. От тях 62,91% са дали своя вот за Красимира Иванова, която отново ще е председател на Ученическия съвет- пост, който заема вече две години. 

Секционната комисия
Важно е учениците да имат своя гражданска позиция, твърдят в Професионалната гимназия
Агитационните материали на един от кандидатите за поста председател на УС

Момичета са кандидатите за председател на Ученическия съвет
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    85
    8504
    4 -2
    16:33, 17 дек 2014
    Я се спрете тия деца ги побъркахте само те за всичко са навсякъде. Оставете ги на мира. Покажете и други специалности и лица.
Последни новини