Пет блока в Димитровград подадоха документи за регистрация на сдружение

Първите пет представители на етажна собственост в Димитровград преполовиха стъпките за участие в програмата за безплатно саниране, снимка - архив

Пет жилищни блока в Димитровград вече са подали заявление за регистрация на сдружение на етажната собственост. Инициативата е част от стъпките за участие в програмата за безплатно саниране на панелните блокове.

Става дума за жилищни сгради на бул."Христо Ботев", бул."Ст.Стамболов", ул."Захари Зограф" и др.

От Общината днес уточниха, че предстои на първите кандидати да им бъде издадено удостоверение за регистрация, след което трябва да бъде проведено второ общо събрание на етажната собственост. На него трябва да се вземе решение за участие в програмата за обновяване на многофамилните сгради.

Припомняме, че от тукашната администрация обещаха да стимулират първите 10 блока, които успешно подадат документи за участие в програмата. Районът пред тях ще бъде облагороден с пейки, кошчета и др. Това ще стане след сключване на договор между Общината и етажната собственост. 

Ангажимент на местната власт от тук нататък е да се погрижи за избор на фирми, които ще обследват сградите, ще изготвят т.нар. паспорти и ще извършват санирането. Сумата от 1 млрд. лв. , която е отпусната по програмата е обща за цялата страна, а не разпределена по Общини. Затова всичко зависи от активността на собствениците.

Припомняме, че националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради стартира официално в края на месеца. Пълният пакет с документи и самата процедура бяха изготвени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и представени официално миналата седмица.

През тази година средствата ще се дават за многофамилни жилищни сгради с минимум 36 жилища в тях, без значение от броя на входовете за съответния блок. Програмата обхваща едропанелните сгради, сгради от типа на пакетоповдиганите плочи и едроплощен кофраж, т.е. сградите, строени по индустриален способ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ле
    леля гуна
    2 -8
    17:23, 26 яну 2015
    Наи -напред подадоха документи софронии врачански... Виж коментара
  • 2
    Ле
    леля гуна
    2 -8
    17:23, 26 яну 2015
    Наи -напред подадоха документи софронии врачански... Виж коментара
    • Пл
      племенник
      14 -1
      17:51, 26 яну 2015
      Леля Гуна да се научи да пише.
  • 3
    Lu
    lud_1422301776
    3 -5
    21:44, 26 яну 2015
    Проверено 100% събират се по 200 лева на апартамент за да се регистрират а дали ще се класират никой не знае,пак казвам проверено е 100%
  • 4
    Ku
    KuR
    1 0
    22:54, 26 яну 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Mn
    mnogo znae6tite
    0 -1
    14:58, 30 яну 2015
    abe ei golemi se izkaraxte pak viii koi blok e parvi xaxa malki lapeta koi blok moq-aa ne moq ooo etoq eitam parvi blok abe izlaganeta nqma zna4enie koi blok e parvi ka4ili 6tegi praqt po nomeraciq parvo dali 6te gi napravqt 4e togava parvi vtori boje boje kakavi xora jiveqt v d-grad pffffff

Още новини

Последни новини