Майка се събуди за миг от кома, за да зърне бебето си

Шариста Джилс от американския щат Тенеси била бременна в петия месец, когато катастрофирала с автомобила си. При тежкия инцидент през декември миналата година, тя изпада в кома.

Лекарите са били принудени да извадят бебето през януари, като надеждите за събуждане на майката ставали все по-нищожни.

Семейството на Джилс се молело всеки ден за нея. "Докторите казаха, че няма какво повече да направят, но ние не загубихме надежда", разказват близките й.

След случилото се роднините на Джилс поели грижите за новороденото, надявайки се тя някога да се събуди. Бебето все още няма име, наричат го просто Бебе Л, обяснява семейството й. Когато се е родило е нямало и 2 килограма, но днес вече е около 6.

В сряда обаче се случва чудо. Лелята на Джил разкрива пред ABC News, че 20 годишната й племенница отворила очи за миг, за да види бебето си на снимка.

При ежедневната визита семейството отишло в клиниката при Джилс и тя внезапно стиснала ръката си, след като баща й я докоснал. Всичко това обаче се случило в момент, когато семейството й решило да й покаже снимка на бебето. 

"Баща й  показа снимка на бебето, а тя извърна главата си в посока на снимката", разказа лелята.

"Когато той се обърна, за да постави обратно снимката на таблото в стаята, тя се обърна, опитвайки да последва снимката", допълва развълнуваната жена.

Все още е твърде рано за прогнози за моментното състояние на Шариста, смятат лекарите. Семейството й обаче вече се готви за момента на събуждане. 

 

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини