МВР: Шофьорът на катастрофиралия снощи опел е бил пиян

    36-годишният шофьор на опела, който се обърна снощи в слънчогледова нива край Болярово, е бил пиян, в кръвта му са установени 1.92 промила алкохол, съобщават от МВР Хасково. Според полицията причина за нелепата катастрофа на прав участък от пътя е несъобразена скорост, при която водачът е изгубил контрол над автомобила, излязъл е вляво от пътя и се е обърнал в нивата. Колата се е движела от Баните към Хасково.

    При инцидента са пострадали 59-годишна жена – с натъртване на гръден кош и комоцио, както и 14-годишно момиче - с контузия на главата, която след преглед е изписана за домашно лечение. И двете са без опасност за живота. Шофьорът е бил задържан за 24 часа, образувано е бързо производство, допълват от полицията.

    За още една катастрофа през почивните дни съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Тя е станала в събота около 8 часа между Минерални бани и Сусам. 21-годишен шофьор на БМВ също поради несъобразена скорост е изтървал управлението на ляв завой и се обърнал извън платното. След инцидента водачът е избягал, но по-късно е издирен от полицаите. При катастрофата е пострадал возещият се на предната седалка 19-годишен от Сусам, който е с контузна рана на дясната ръка, както и натъртване на десния крак. След преглед в Спешното е бил освободен за домашно лечение.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини