Шестокласничка от "Славейков" с успех в национално състезание

    С втора награда от националното състезание "Стъпала на знанието" се завърна възпитаничката на ОУ "П.Славейков" - Димитровград Моника Делчева. Надпреварата е организирана от сдружение "10 книги". 

    Шестокласничката е постигнала резултат от 48 точки от възможни 50 сред 568 участници в своята възрастова група, разказа преподавателят й по бълг.език и литература Мата Минчева. Състезанието е за ученици от 5 до 12 клас, под формата на тест с 20 задачи и с продължителност 40 минути.

    "За мен е важно, не толкова детето да бъде поставено в конкурентна среда, а да се проследи как се развива то в годините. Горди сме с успеха на Моника, защото тя се е представила чудесно и това е показателно за работата на нейната преподавателка г-жа Минчева", коментира директорът на училището Снежана Ангелова.

    Това не е първото постижение в подобно състезание за Моника. Тя има престижни награди в годините назад и от "Многословие" и "Език свещен на моите деди". Шестокласничката има и успехи и в областта на шаха. Нейна е заслугата и за отличното представяне на отбора по шах на ОУ "П.Славейков" на Общинските ученически игри преди дни.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини