Шофьорът на ударилия се автобус в Македония проговори

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българския автобус в Македония. Това каза пред шофьорът на автобуса  - 38-годишният Любомир Лазаров от дупнишкото село Слатино.

Той е управлявал автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс", който на 2 февруари се преобърна в дере и се удари в дърво по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония. В него пътуваха 42-ма учители от Националната финансово-стопанска гимназия в София. Шестима души са по-тежко пострадали, а още 20 са с по-леки травми и охлузвания. Учителите се връщали от семинар в Охрид.

"Това е тесен участък. Забелязах, че идващият срещу мен ТИР е частично в моето платно. Имах чувството, че се разминавам с него на четири пръста разстояние. Инстинктивно завих в дясно. В този момент задната част на автобуса пропадна в канавката. Опитах да го изкарам отново на платното, но автобусът тръгна надолу", разказа Лазаров. 

След като той изпуснал управлението, автобусът се преобърнал в дерето. Шофьорът на автобуса бе категоричен, че той е бил в изправност. 

Любомир Лазаров каза още, че познава добре пътя, защото е минавал от там стотици пъти. По-рано днес Георги Рачев, собственик на туроператорската фирма "Географски свят", организирала пътуването, съобщи, че алкохолната проба на водача е отрицателна.

Собственикът на дупнишката фирма "Мегатранс" Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в село Червен брег, община Дупница. Негови колеги съобщиха, че спешно е заминал за Крива паланка по повод на инцидента.

Седем от пострадалите остават под лекарско наблюдение в „Пирогов". 
Днес обаче още две жени са потърсили помощ в Спешното отделение на лечебното заведение заради оплаквания в областта на гръдния кош и ръцете. В момента дежурните екипи ги преглеждат. 
Така броят на пострадалите при пътния инцидент, преминали през болницата, става 14.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини