Бойчев: Кандидат-президентът на БСП ще е родолюбец и гарант за независимостта

Кандидат-президентът на БСП ще е родолюбец и гарант за независимостта. Това пред "Фокус" Жельо Бойчев, депутат и говорител на ПГ на „БСП лява България“, във връзка с вътрешнопартийното допитване в партията за участието ѝ в президентските избори.

Той заяви, че голямата цел на Левицата е да покаже, че в България има алтернатива на сегашното управление. По думите му без широка подкрепа, едва ли БСП ще спечели изборите, затова са необходими и много компромиси.

„Аз съм привърженик на този тип формати, които обединяват и дават възможност за излизане и набиране на по-голяма подкрепа в обществото. БСП, като основната и опозиционна сила в момента, носи отговорност разговорите да бъдат така проведени, че на президентските избори да бъдем изправени в ситуация кандидат на ГЕРБ – кандидат, който дава надежда за ново начало“, коментира Бойчев.

По думите му това, което се търси в момента, е кандидат-президентска двойка, която да е еманация на националното самочувствие.

„Бихме искали една кандидат-президентска двойка с много по-ясно изразена социална чувствителност“, посочи говорителят на БСП.

Жельо Бойчев каза още, че вътрешнопартийното допитване в Столетницата показва нов модел на работа на БСП. По думите му това е правилен подход, защото силата на партията идва от всеки един неин член. От тук нататък решенията в БСП ще се взимат във възможно най-широкия формат, увери Бойчев.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Д
    д
    0 0
    14:30, 6 юни 2016
    Хайде пак приказки на вятъра --щял да е щял да е родолюбец и гарант на независимоста Един такъв от бсп имам;хме Любавника -ловец първанов Видяхме що за гарант беше усладиму се на момчето пак иска да се кандидатира
Последни новини