Седем папки даде кметът Хасан Азис

7 папки с 27-те основни проблема за Кърджали даде в края на дискусията "ДА! На българските региони - Кърджали" кметът инж.Хасан Азис. Шест от тях бяха за участващите във форума четирима министри и двама зам.-министри, седмата за КРИБ и "Стандарт", за да следят процеса по намиране на решения. 
Формулирахме 27 въпроса към министрите. Най-важните от тях са за изграждането на обходния път, защото сега целият трафик минава през областния град, разширяването на Маказа, тъй като на този етап потокът се обслужва от едно гише във всяка посока, изграждането на индустриалната зона, рехабилитация на пътя Кърджали-Смолян, укрепването на свлачища, водоснабдяването на населени места в област Кърджали, изграждането на мост до Крайно село, въпроси в сферата на земеделието и туризма, каза инж.Азис. 
В дискусията се включиха министрите на регионалното развитие и благоустройството, земеделието, туризма и социалната политика- Лиляна Павлова Десислава Танева, Николина Ангелкова и Зорница Русинова, както и зам.-министрите на икономиката и образованието-Даниела Везиева и Диян Стаматов.
Своите проблеми поставиха пред изпълнителната и законодателната власт още кметовете на Крумовград Себихан Мехмед, на Кирково Шинаси Сюлейман, на Ардино Ресми Мурад, на Черноочене Айдън Осман, както и зам.-кметът на Момчилград Севдалин Огнянов. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини