Строител застреля инвеститори при спор за 100 000 лв. Преглед на печата

"Труд":

Строител застреля инвеститори при спор за 100 000 лв.

Строителен предприемач откри огън по инвеститори, от които очаква да получи над 100 000 лв. На място са убити 38-годишен мъж с българско и руско гражданство и жена на 61 години. Нейният 35-годишен син е откаран в болница в критично състояние. Той е в кома с куршум в главата и животът му е в опасност.

Двойното убийство бе извършено вчера във фирмен офис на ул. "Ради Радев" в столичния квартал "Витоша". Стрелецът, 57-годишният Драгомир Драгомиров, е задържан наблизо. Той потеглил с автомобила си, но после се върнал и се предал на полицаите. Попитал ги дали простреляните са още живи. В автомобила му е намерен законният му пистолет "Берета" - оръжието, с което е стрелял. Мотивът за саморазправата - неуредени сметки за строителен обект.

Инцидент. 

"Сега":

Работници пострадаха в "Стомана" Перник

Двама души са пострадали тежко при производствена авария в завод "Стомана индъстри" в Перник, съобщи агенция "Фокус". Случаят е регистриран към 14.20 часа. Пострадалите са откарани в УМБАЛСМ "Пирогов".

От пресцентъра на лечебното заведение уточниха, че пострадалите са мъже и са с опасност за живота.

Обществена поръчка. 

"Сега":

Пътната агенция даде 24 часа и 30 минути за оферти за тол системата

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)отпусна точно 24 часа и 30 минути за оферти за тол системата по българските пътища и магистрали. Съобщението за възобновяване на обществената поръчка за изграждане на тол системата бе разпространено в 16.30 часа днес. С него потенциалните кандидати се уведомяват, че "срокът за подаване на офертите е удължен до 17 ч. на 19 май". Офертите ще бъдат отворени в 11 ч. на 22 май 2017 г. в сградата на АПИ.

Търгът бе обявен точно преди година. Оттогава досега непрекъснато бе обжалван, като част от аргументите на жалбоподателите бяха именно непосилно късите срокове за подаване на офертите. Възобновената процедура е за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите.

Помощ. 

"Монитор":

Искаме още 400 млн. евро от Брюксел за миграцията

България очаква от ЕС допълнителни 400 млн. евро за справяне с миграцията за 10-годишен период. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, цитиран от БТА. Радев се е срещнал и с еврокомисаря по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос, пред когото е настоял за удължаване на срока, в който нашата страна да усвои вече отпуснатите 160 млн. евро за същата цел. България трябва да усвои средствата от първия транш от сумата до края на септември, а останалите - до януари. Има обаче известно забавяне в провеждането на обществените поръчки, поради което и Радев е поискал отсрочката.

Министърът посочи, че България настоява и за справедливо отношение към първата страна, през която мигрантите са навлезли в ЕС.

Скандал. 

"Дума":

БСП и евросоциалистите срещу Валери Симеонов

Изявлението на вицепремиера Валери Симеонов, че може да си е правил "майтапчийски" снимки при посещението си в нацисткия лагер "Бухенвалд", предизвика скандал. С остри позиции излязоха БСП, ПЕС и делегацията на европейските социалисти в ЕП. Симеонов неуспешно опита да замаже издънката с предложения от партията му заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав предизвика обществено възмущение.

Създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен, заяви Тенев пред журналисти, свикани извънредно в МС. Той съжалявал, че "от една снимка се преекспонираха нещата". Тя била "повече в подигравателен стил", а злополучният заместник-министър "ама изобщо" не споделял "тази философия".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини