Отличиха трима преподаватели и деец на културата за 24 май в Димитровград

    Трима преподаватели получиха отличия на церемонията по повод деня на славянската писменост и българската просвета и култура в Димитровград днес.

    За своите постижения бяха отличени Петя Миткова и Галина Жечева от ОУ "Алеко Константинов" и Живко Желев от ПМГ "Иван Вазов". Те получиха почетен знак, плакети и парична награда в размер на по 500 лв. от зам.кмета на Димитровград Яшо Минков. За принос в развитието на културата бе отличен диригентът на Общинския представителен хор и Детския духов оркестър Красимир Чанов. Наградата му връчи зам.председателя на ОбС Юлиян Семедржиев.

    Общоградското тържество за 24 май събра на площада пред кметството ученици и преподаватели от всички общински училища, а също и от детските градини. Празникът започна с изпълнения на Духовият оркестър, Общинският представителен хор, Гвардейският отряд и Детския духов оркестър. Прозвучаха стихове, посветени на днешната дата, изпълнени от деца от ОУ "П.Славейков".

    От сцената своите поздрави за 24 май отправиха зам.кметът Яшо Минков, зам.председателят на ОбС Юлиян Семерджиев, зам областният управител на Хасково Стефка Здравкова. Пожелания за деня на славянската писменост отправиха и депутатите Евгения Ангелова и Виолета Желева, От името на началникът на Регионалния образователен инспекторат в Хасково поздравителен адрес прочете началникът на отдел там Христина Боева. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ки
      Кирел и Методи и Брат му
      2 -4
      19:55, 24 май 2017
      Тази върховна глупост организирана от тъпите ни община ри няма как да се нарече ''Общоградското тържество за 24 май'' . Пет бастуна прочетоха няколко реда с отвратително озвучаване . И това е до някъде добре защото никой не схвана какви глупости четата ,а там бяха събрани ученици от целият град.Това не бе празник ,а погребение .
    • 2
      Ro
      roditel
      2 0
      00:40, 25 май 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини