Холивудските звезди блестят в сериали в тазгодишните номинации за "Еми"

Изображение 1 от 3

    Едни от най-известните актьори на Холивуд се пренасочиха към телевизионните сериали и се надпреварват за тазгодишните награди "Еми".

    Сред тях са Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и Сюзън Сарандън.

    Носителите на "Оскар"-и Джулия Робъртс и Пенелопе Крус ще участват в първите си телевизионни проекти догодина, а Ейми Адамс, която има пет номинации за "Оскар", ще се завърне на малкия екран за първи път от 2005 г. със сериала "Остри предмети" ("Sharp Objects") на Ейч Би О.

    "Вече не е срамно да участваш в проекти за телевизията, имайки предвид възможностите и сценаристите, които работят там", каза изпълнителният телевизионен редактор на "Варайъти" Дебра Бърнбаум.

    Жените отдавна възроптаха срещу малкия брой добри роли за нежния пол в холивудските продукции, но тази година номинациите на наградите "Еми" отличиха голям брой актриси.

    Критиците определиха като основни претенденти в категорията за най-добър минисериал "Вражда: Бети и Джоан" ("Feud: Bette and Joan") с Джесика Ланг и Сюзън Сарандън в главните роли, заедно с "Големите малки лъжи".

    "Това е страхотна година за жените в телевизията", каза създателят на "Вражда: Бети и Джоан" Райън Мърфи, след като сериалът получи 18 номинации за "Еми".

    В "Големите малки лъжи" участват Никол Кидман и Рийз Уидърспун, които са и продуценти, както и актрисите Шайлин Удли и Лора Дърн. Сериалът има 16 номинации за наградите, пише БТА.

    В категорията за най-добра актриса са номинирани Елизабет Мос за ролята в "Историята на прислужницата", Клеър Фой като младата кралица Елизабет Втора в "Короната" и Вайола Дейвис като адвокат в "Как да ни се размине за убийство".

    При мъжете бяха номинирани звездите с дългогодишен опит в холивудските филми - Кевин Спейси за ролята в "Къща от карти" и Антъни Хопкинс за участието в сериала "Западен свят".

    Робърт де Ниро получи първата си номинация за наградите "Еми" в категорията за главен актьор в минисериал или филм, за превъплъщението си в образа на Бърни Мадоф в "Магьосникът на лъжите". 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини