Антонио Бандерас ще изиграе ролята на Пикасо във втория сезон на „Геният“

National Geographic се отправя към тазгодишните награди „Еми“ с цели десет номинации за първия сезон на „Геният“.

Номинираният за „Еми“ и за „Златен Глобус“ актьор Антонио Бандерас („Евита“, „Маската на Зоро“, „Десперадо“) е избран за ролята на Пабло Пикасо във втория сезон на сериала, който ще проследи живота и творчеството на испанския художник, един от най-влиятелните и признати артисти на XX век.

Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, отново ще бъде с изпълнителни продуценти Imagine Entertainment, компанията на Брайън Грейзър и Рон Хауърд, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще се излъчи премиерно през 2018.

„Историята на живота на Пабло Пикасо винаги ме е впечатлявала и аз уважавам личността му безкрайно, споделяме и общо родно място – Малага. “, каза Бандерас. „Вълнувам се, че ще работя с National Geographic, Брайън, Рон, Кен и останалите от екипа на „Геният“ и ще разкажем заедно автентичната история на един от най-иновативните художници в света. “

„Антонио беше най-естественият избор. Той, подобно на Пикасо, има много освободено отношение към живота, не познава бариери, което ще допринесе за онази искреност в пресъздаването на персонажа, която търсим. “, каза Рон Хауърд. „Той владее толкова широк актьорски диапазон, че съм напълно сигурен, че ще съумее да съживи образа на този брилянтен и необикновен артист. “

„От Панчо Виля до Ернесто „Че“ Гевара, Антонио има богат, успешен опит в изобразяването на реални, емблематични и знакови фигури, които пресъздава с изключително откровение и дълбочина. При Пикасо очаквам с нетърпение да видя интерпретацията му на човека отвъд артистичното величие. “, добави Грейзър.

„Не само че и двамата са от Малага, Испания, но и Пикасо, и Антонио излъчват особена харизма и страст. И двамата не познават граници в творческия си артистизъм. “, каза Каролин Бернщайн, Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на дивизията за развитие на игрална продукция в National Geographic. „Той притежава всичко, от което имаме нужда и сме изключително щастливи, че му поверяваме главната роля в сериала. “

Бандерас е представляван от агенцията Paradigm Talent Agency.

Първият сезон на „Геният“, с участието на Джефри Ръш („Речта на краля“, „Карибски пирати“) в ролята на Айнщайн, наскоро получи десет номинации за престижната награда „Еми“, включително за категориите „Най-добър минисериал“, „Най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм“, „Най-добра режисура на минисериал“ и още много. Сериалът се превърна и в най-гледаната премиерна програма за канала с над 45 милиона зрители в света.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Криспин Криспиняно Мария де лос Ремедиос де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Подобно на героя от първия сезон на Геният“ – Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник създава над 50 000 творби, сред които най-известни са „Старият китарист“ от Синия му период, изложена в Арт Института в Чикаго; „Герника“, вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia, Мадрид и „Госпожиците от Авиньон“, изложена в Музея за Съвременно изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неизчерпаемата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж в началото на XX век, Пикасо се среща с писатели, художници и артисти като Ърнест Хемингуей, Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто. Пикасо постоянно преоткрива себе си, винаги се стреми да открива новото и да прескача познатите граници на артистичната изява.

Кен Билър отново ще бъде начело на екипа на сериала, като ще влезе в ролята и на изпълнителен продуцент и сценарист за новия сезон.

Очаква се снимките на сериала да започнат по-късно тази година, а премиерата е планирана за 2018 по National Geographic в 171 държави на 45 езика.

„Геният“ е продуциран от Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment и EUE/Sokolow.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини