Чешки филм показва как се печели футболно първенство

Изображение 1 от 5

     Как се печели почти цяло футболно първенство, само с няколко ритания на топка? Бленуваният отговор за голяма част от отборите от долна дивизия, дава чешкият документален филм „ФК Рома”.

    Прожекция на лентата, разпространявана от КинеДок ще се състои в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев” на 18 декември – понеделник от 17:00 часа. Изнесената прожекция е част от инициативата „Документално киночасие” на Дом-музей „Пеньо Пенев” и дружеството на журналистите в Димитровград.

    Документалният филм, разказва за един необикновен отбор, който през 2015 година започва да играе в най-долната дивизия на чешката футболна лига. Отборът е съставен предимно от играчи от ромски произход.

    Трагикомедията  „ФК Рома” е шестото заглавие предоставено от продуцентска и разпространителска компания "Активист 38", която е организатор за България на инициативата КинеДок. Това е втората по ред изнесена прожекция в библиотеката. Миналият вторник, любителите на документалното кино имаха възможност да гледат, норвежкият филм „Лунна разходка с дядо ми”.  

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини