18 °C

Уникален концерт сътвориха Наско и приятели на татаревска сцена

Уникален концерт с участието на класически, етно, джаз, поп и фолклорни изпълнители организира на сцената на татаревското читалище Наско Атанасов за поредна година.

Преди 3 години той се завърна от Лос Анджелис, за да „Отключи“ сцената и оттогава всяко лято изненадва жителите на селото, гостите му и собствените си почитатели с уникални сценични изпълнения.

Над 25 мизуканти пяха и свириха сред невероятния декор на Джерами Хауъл. Събитието беше открито от  местната фолклорна група на Татаревските баби, която постави началото и преди 3 години. А след това присъстващите се насладиха на уникални изпълнения, които звучат в големите зали по света, а билетите за тях струват десетки евра.

С цигулка, глас и китара Константин Кучев и Георги Русев предложиха джазирана версия на „Седнало е Джоре дос“ и демонстрираха как с няколко подадени от публиката думи са в състояние да направят песен и да включат и присъстващите за секунди.

Незабравимо изпълнение за маримба и глас сътвориха Василена Серафимова и Николета Николова. Тяхната интерпретация на „Калиманко, Денко ле“ взриви залата и последният присъстващ скептик осъзна, че случващото се е забележително събитие. А за да затвърди това усещане, Василена направи уникално шоу за маракаси и електронна музика.

Кратък симфоничен концерт предложиха музиканти събрани от няколко оркестъра, които Наско шеговито нарече „Оркестър без име“, защото времето им за запознаване и общи репетиции е било една вечер. Те предложиха на публиката Сен Сан, Марин Голиминов, Августина Серафимова. А откъси от 4-те годишни времена на Вивалди прозвучаха като бис.

Деница Караславова и Искрата придадоха модерно звучене. На сцената с китара се качи и Димитър Русев, който обезпечаваше звука на събитието. Представен от Наско като вдъхновител и пример, Русев е спътник на всички концерти „Отключено“.

Общото изпълнение на Наско и приятели постави финал на концерта, но предизвика нестихващи аплодисменти, а най-често споменаваната дума след това беше „уникално“.

След концерта Василена Серафимова сподели, че пътува  разстоянието от Париж до Татарево само за 3 дни по две причини  - уникалния начин по който са се запознали с Наско и защото тя като българка чувства необходимостта да дава от своята енергия на българската публика. Историята на запознанството им Наско разказа по време на концерта – в един и същи ден двамата независимо един от друг откриват видеа на другия във фейсбук. Наско е впечатлен от музиката ѝ, а тя от неговата отдаденост на идеята да вдъхне живот на старото татаревско читалище. Тя първа му пише, а той невярвайки какво се случва ѝ отговаря. Още тогава, преди 2 години решават, че тя ще гостува на тази сцена.

Не по-малко впечатляващо е и запознанството му с Искрата – двамата пътува в самолет един до друг и… стават приятели. Искрата гостува за втори път и вчера дойде след ангажимента му да чисти България бТВ и след участието му на концерт. Със същата натоварена програма беше и Деница Караславова, която е един от първите изпълнители на сцената след възстановяването ѝ.

Идвам защото харесвам това, което прави Наско и защото съм готов винаги да му помагам, сподели Димитър Русев и обеща да го прави докато може.

А Наско Атанасов удовлетворен от случилото се вече мисли за следващата година, защото според него „Нивото трябва да става все по-високо.“


6 Коментара

Хороскоп за 26.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини