"Какво по дяволите; ще играя с Надал": Реакцията на 16-годишния Бланш след жребия в Мадрид

21 години - точно толкова е разликата във възрастта между Дарвин Бланш и Рафаел Надал, което е абсолютен рекорд в историята на сериите "Мастърс". 16-годишният суперталант е новата голяма надежда на американския тенис и получава колосална финансова подкрепа от мениджърската спортна агенция IMG, която се старае да го промотира на най-големите турнира в света на мъжкия тенис, независимо от твърде крехката възраст на клиента си.

Бланш към момента е под номер 1034 в световната ранглиста и през миналата година достигна до два полуфинала в юношеските надпревари от Големия шлем, въпреки че трябваше да играе с тенисисти, които са с поне 2-3 години по-големи от него. Тенисът на младока се характеризира с изключително високо ниво на агресия, бомбен сервис и чести излизания към мрежата, а това определено не е най-добрата рецепта за игра на клей и наглед той е абсолютен аутсайдер в срещата си срещу Матадора от първия кръг на Мастърса в Мадрид.

Досега най-доброто представяне на Бланш върху червената настилка, са три достигната 1/2-финала в надпреварите от сериите "Фючърс", като той никога досега не е печелил сблъсък дори на ниво Чаланджър, а какво остава за ATP надпревара. 16-годишният играч дебютира в "Мастърс" турнир през миналия месец, като получи шанс да играе в основната схема на състезанието в Маями, само че беше спрян още на старта с 6:4 6:2 от чеха Томаш Махач, а ако спечели повече от 6 гейма срещу 5-кратния шампион, то това определено би било равносилно на много сериозен успех за американеца, който тепърва има много време пред себе си, докато започне да играе константно в турнирите от този ранг.

Любопитното е, че Дарвин се ражда 2 години, след като Краля на клея вдига първата си купа на Ролан Гарос през 2005-та, а младокът не можа да скрие вълнението си от това, че ще се изправи срещу един от големите си идоли в спорта и качи снимка как се е хванал за лицето, докато се опитва да осъзнае този факт:

"Хора... Какво по дяволите! Ще играя срещу Рафа!" - гласеше развълнуваният текст към селфито на настоящия спаринг партньор на Карлос Алкарас.

Източник: tennis.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини