Намериха предпоследната жертва на водата

Така изглеждаше мостът между Бориславци и Малки воден

Тялото на Недялка Бойчева, която заедно със своя съпруг Георги се удавиха на път от с. Бориславци до с. Малки Воден, бе открито вчера от спасителните екип пожарникари, обхождащ района. 66 годишната жена бе открита близо до село Ставри Димитрово, практически само на 4-5 км от инцидента, но бе търсена цели 48 дни. Все още не е открита последнат, 11-та жертва на наводненията-Георги Бойчев.

На 6-ти февруари рано сутринта, джипът на семейство Бойчеви пропада в ръкав на язовир Ивайловград, през скъсаният мост между Бориславци и Малки Воден. Шофьорът вероятно помислил, че придошлата вода само е заляла моста и той ще успее да прегази с джипа си. В действителност обаче, желязобетонната конструкция е била напълно скъсана по средата и джипът потъва в яз. Ивайловград. Колата е открита още същия ден след отдръпването на водите. На следващият ден е открита дамската чанта на Недялка. Телата бяха издирвани с хеликоптери, от водолази, пожарникари полиция, но всичко бе напразно до вчера.

Откриването на Недялка даде надежда на семейството и, че скоро ще бъде намерен и Георги. Затова и няма да се бърза с погребението. Семейството разчита да положи заедно съпрузите за вечният им сън.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини