Паяците тръгват идната седмица, наказателният паркинг - до Химмаш

Ако ви я няма колата, това не значи че е открадната

Паяците на община Хасково тръгват през следващата седмица, макар и да не е уточнен още точният ден. Информацията бе потвърдена от пресслужбата на община Хасково.

Всички документи и лицензи за използването на специализираните автомобили вече са готови и те могат законно да изпълняват функцията си по репатриране на неправилно паркирани автомобили. Това стана възможно след като паяците бяха прехвърлени към общинското предприятие тролейбусен транспорт. Преди това бяха 8 месеца на трупчета, след като се разбра че „Общински паркинги и гаражи“ нямат лиценз за извършван на транспортна дейност в рамките на града.

Според неофициална, но достоверна информация, ще работят 3 от 4-те паяка.

Добрата новина е, че ако ти го няма автомобила, не значи че е откраднат, намериха сили да се пошегуват неколцина хасковски шофьори, коментиращи слухът за завръщането на хасковските паяци.

Не е слух и, че ще бъде преместен наказателния паркинг. Вместо обичайното му местоположение-площадка Спартак, сега ще се намира на обръщалото на тролеите. То се пада на бул. Съединение зад Химмаш. Не става ясно от какво е продиктувана тази промяна, в резултат на която, всеки хасковлия чийто автомобил е вдигнат, ще трябва да се оръси с поне още 5 лв за такси, за да си прибере колата.

Всички подробности по възстановената дейност на пяците и от какво са продиктувани промяната на паргинга, ще бъдат изяснени на официална пресконференция в Общината в понеделник, уточниха от пресслужбата на администрацията.

Г.Христов

3 от 4-те паяка тръгват по улиците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини