Футболът спаси 100 деца от компютрите

Димитровград с жълто-сини екипи непрекъснато обстрелваха хасковската врата

Цар Футбол откъсна стотици малчугани от компютрите, поне за два дни, с футболният турнир за 12 годишни организиран от хасковското БФС. В надпреварата днес и утре участваха детски отбори от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Стамболово. Мачовете бяха в Зала Спартак-утре са финалите. За всички са осигурени екипи и топки, а за класираните на 1, 2, 3-то място-купи. Има и 7 индивидуални отличия.

Днес се изиграха 8 мача. В един от най-интересните двубои се срещнаха отборите на Димитровград и СК „Слънце“ на футболиста от Хасково 2 Илиян Киряков. Хасковлии непрекъснато водеха в резултата до 3:3. После обаче, увлечени в контраатаки, допуснаха два леки гола и загубиха с 3:5. Друг Хасковски отбор, АСТИ АБ обаче им го върна. В яростен сблъсък , съседите завършиха 1:1. Последваха дузпи, където АСТИ прекърши димитровградчани с 3:2.

Харманли смачка Стамболово с 4:0, които отнесоха и 5-ца от Хасково 2. АСТИ би с 3:0 Свиленград, които толкова се разочароваха, че хванаха пътя за митничарския град без да дочакат втората половина от двубоите. „Слънце“ на учителя от ПМГ Иво Конгалов победи с 3:1 Харманли.

Утре са втората поредица от срещи, като към обяд ще бъде определен и победителят.

Турнирът се играе за 7-ми път в Хасково, но досега бе администриран от Кока Кола.

Г.Христов

Топката свистеше във всички посоки

Руса сила викаше за Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини