Кандидат-студенти от Димитровград с интерес към хуманитарните и технически науки

Габриела и Пламена, дванайстокласнички в ПМГ"Ив.Вазов" разгледаха няколко от щандовете на университетите

Интерес към хуманитарните и технически специалности от страната на бъдещите възпитаници на ВУЗ, отчетоха организаторите на кандидат-студенската борса в Димитровград.

Тя бе по инициатива на ЕНП- Димитровград и събра на едно място представители на над 10 университета у нас. Борсата се прави за втора поредна година и цели да ориентира младите хора от Димитровград в лабиринта от висши училища.

На специални щандове ВУЗ-овете бяха подредили различни информационни материали. Всеки от зрелостниците можеше да се информира за специалностите, реда и сроковете за подаване на документите.

Час след началото на борсата последва и мултимедийно представяне на всяко едно от висшите училища в зала "Гросето".

Анкета на Dimitrovgrad.bgvesti.net сред дванайстокласниците на борсата показа, че част от тях не са се ориентирали къде ще учат. Категорични са обаче, че ще продължат образованието си догодина.

Други зрелостници търсеха информация за обучение в чужбина - Англия и САЩ, макар че бяха представи само български университети. Третата и най-малка част от посетителита на борсата бяха решили да продължат обучението си в Пловдив, като един от предпочитаните университети бе ПУ "Пайсии Хилендарски".

ПУ "Пайсии Хилендарски" също бе част от днешното изложение

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини