Иво Димов – новата калинка в ГЕРБ. Бисер с пречиствателна от Евросъюза. Преглед на печата

Иво Димов – новата калинка в ГЕРБ, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на трета страница. Разследване на в. „168 часа” показало, че кметът на Димитровград и областен координатор на управляващата партия има фалшива диплама за висше образование от Пловдивския университет. Това са инсинуации, контрира Димов и заявява, че ще иска официално становище от ректора на ПУ.

Липсата на ушни марки спря пазара на агнета, водещо заглавие на първа страница. Без тях животните не могат да се продават, агенцията по храните праща спешно 2000 бройки за Хасково.

Търсят 9 млн. за 133-метров Левски, акцент от втора страница. Вчера стартира проектът за внушителния монумент на Апостола край Свиленград.

Паяците тръгват пак от 10 април, друго заглавие в броя. Специализираните автомобили бяха спрени миналото лято заради липса на лиценз.

Активният спорт е предизвикателство за ставите, интервю с д-р Красимир Тръндев, на 5 страница. Той е специалист по спортна медицина.

Лазарки огласиха читалище „П. Яворов”, водещо заглавие на 8 страница. Народни обичаи по Великденските празници показаха деца от фолклорната група.

Удрят Иво Димов с дискотека, сетне с SMS-а, заглавие над главата в „Новинар юг”. На вчерашния скандал вестникът отделя цялата 4 страница. Преди време ченгета дебнали в дискотека дали 16-годишната дъщеря на димитровградския кмет не ходи на дискотека без придружител. Източник на тази информация са „запознати”. За SMS-а пък авторът му – депутатът Иван Петров обяснява, че научил за публикацията в „168” часа и спешно поискал среща с премиера Бойко Борисов заради назряващия скандал.

Бисер с пречиствателна от Евросъюза, водещо заглавие на първа страница. Парите ще са от програмата за развитие на селските райони, но Бисер и Лешниково ще получат средства извън състезанието с проекти, заявява министър Томислав Дончев.

Съдът: Без кабина на охраната пред областната управа, друг акцент от първа страница, дописката е водеща на 3-та. Административният съд в Хасково е оставил без уважение жалбата на областния управител Ирена Узунова срещу мълчаливия отказ на кмета да удължи срока за кабинката за охрана на паркинга.

Здравната каса погна джипи с 5000 пациенти, водещо на 2-ра. Нова проверка срещу д-р Живко Христов започнала от Здравната каса. Лекарят бе сред 250-те лекари, на които вярваме.

Дани помага на гимназията си чрез холандски фонд, заглавие на 6 страница. Димитровградчанката Йорданка Благоева е представител за България на холандски фонд, който отпуска стипендии на даровити ученици.

133-метров Левски на 52 дка край Свиленград, водещо заглавие на 12 страница. Темата е намерила място на забавната страница на изданието.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини