КНСБ изпраща деца от бисерското училище на безплатен лагер

40 деца и учители от ОУ „Христо Ботев” в с. Бисер заминават на 8-ми април на 4-дневен безплатен лагер в Минерални бани, Хасково. Пътуването им е осигурено и организирано от Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Във връзка с опустошителните наводнения и драматичните загуби на пострадалите от водната стихия през месец февруари, беше отправен апел от Президента на КНСБ – инж.Пламен Димитров за проява на солидарност и подкрепа на хората в беда. Обявена беше дарителска кампания за набиране на финансови средства по банковата сметка на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.”.

С постъпилите приходи от дарения в размер на 2 622 лв., КНСБ и СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.” взеха решение да организират четиридневен лагер за децата от ОУ „Христо Ботев”, в хотел „Изворите” в Минерални бани, информира Василка Иванова, председател на Регионалния съвет на КНСБ в Хасково. В групата има и деца, които не учат в тамошното училище, но са станали свидетели и са преживели ужаса и страшните часове на наводнението, допълни още г-жа Иванова. "Като организация, приела за свой основен принцип  солидарността, КНСБ и нейните членове,  не могат да останат безучастни наблюдатели на трагедията, сполетяла жителите на бедстващите райони. Надяваме се пребиваването на децата в курортното селище, близостта им до природата и игрите на воля да се отразят благотворно на тяхната чувствителност."

Освен тази кампания на КНСБ, още в първите дни след наводненията от 6 февруари, няколко синдикални организации от страната преведоха средства по сметката на Община Харманли за бедстващите в с.Бисер. Синдиката на българските учители към КНСБ, по инициатива на областния лидер Атанаска Николова и Общинския координатор на СБУ Харманли - Росица Христозова дариха средства на член на КНСБ в бисерското училище, лично засегнат от бедствието.

В дарителската акция за бедстващите от с. Бисер работещите в „Неохим” АД Димитровград събраха 820, 62 лева лични средства, преведени по целевата сметка на БЧК, както и топли дрехи, които бяха предадени в димитровградския офис на червенокръстката организация. 

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини