Капан с камери за джигитите по пътя за Димитровград

Този опел, но вече със светли крака ви дебне край Крепост

Коварен капан с кола-камера спретна пътна полиция на джигитите, които бързаха в пазарния ден към Димитровград. До разклона за село Крепост кротко бе паркиран бял Опел, с нищо неотличаващ се от всяка нормална кола. Това обаче е новата мобилна камера на полицията, за която Haskovo.net предупреди преди 10-на дни. Камерата прави висококачествени снимки и в двете посоки, а до месец фотографираните получават честитки на стойност 100-150 лв.

Поне толкова, защото на мястото има ограничение от 60 км в час, при разрешени 90 км/час по пътя между Хасково и Димитровград. Движението е еднопосочно а видимостта включително и на отбивката за Крепост, отлична, затова почти никой не спазва ограничението. Което пък автоматично го вкарва в превишение от поне 30 км/час=100 лв. Ако е настъпил малко повече, превишение от 31 до 40 км/ч струва 150 лв.

Няма измъкване, на снимката се вижда номера на автомобила, превишението на скоростта, че дори и кой управлява. Последното няма особено значение защото „видеозонът“ както го наричат ченгетата, винаги е за собственика на возилото.

„Жътвата“ днес се очаква да е на десетки шофьори, движението бе претоварено още от сутринта. Макар че точно след час, всички коли и в двете посоки мигаха с фаровете си-стандартното предупреждение на шофьорите за полицейски капан.

Г.Христов

Сниманите днес ще бъдат много
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини