Депутат от хасковско участва в научен математически форум

Депутатът Катя Чалъкова бе част от пролетната конференция на Съюза на математиците в България

Народният представител от ПП ГЕРБ Катя Чалъкова участва в 41-вата Пролетна конференция, организирана от Съюза на математиците в България, информираха от преслужбата на партията.

Форумът е стартирал вчера и ще продължи до 12 април в Боровец. В нея участват учени от България и света в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

На конференцията са поканени и учители по математика, информатика и ИТ. Ще бъде представена работата на Ученическия институт по математика и информатика, където ученици от страната презентират различни проекти.

Това е единствената конференция в страната, в която си дават среща учени, учители и ученици. Там се обсъждат новите тенденции в областта на науката математика, както и новите методи за нейното преподаване. Оценява се развитието на информатиката и насоките в преподаването на този предмет в училище, сподели Чалъкова. Участието й на форума е професионален ангажимент като председател на съюза на математиците в България-секция Димитровград.

Народният представител участва в семинар на тема "Изследователски подход в образованието по математика и информатика". Тя приветства участниците във форума като член на Постоянната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини