Гимназисти от цялата страна пристигат на конференция в Димитровград

Национална младежка литературна конференция "Пеньо Пенев" ще се проведе в зала "Гросето" в Димитровград от 2 до 4 май.  Форумът е по инициатива на единадесетокласникът от ПЕГ "Д-р Иван Богоров" Добромир Зафиров и подкрепена от Община Димитровград. Проявата е част от тазгодишното издание Дните на поезията
Участие в конференцията ще вземат 35 участника от различни профилирани гимназии и средни училища в страната.    
В първия ден - 2 май програмата предвижда официалното откриване на конференцията и представяне на презентации за съвременни или възрожденски поети от родния край на участниците. 

Форумът продължава на 3 май в Лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев", където участниците ще проведат дискусия на тема "Поезия, пазар и субкултура" и ще оставят свое послание в специално създаден за събитието поетичен лексикон "Дни на поезията - Димитровград 2018".

Планувано е и авторско четене на стихове на участниците и ще бъдат раздадени сертификати за участие в работата на конференцията. 
В последния ден от програмата участниците ще довършат своите послания в лексикона "Дни на поезията - Димитровград`2018" и ще разгледат тематичните изложби по повод поетичните празници - "Бетон и нежност", "Лауреати на националната и международната литературни награди "Пеньо Пенев", "Ръкописна памет". 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини