Алековци с международен успех в интернет конкурс

Възпитаниците на ОУ „ Алеко Константинов” - Катерина Илиева, Никита Станилова, Надежда Панайотова и Наталия Ганчева от 3 в клас, Мария Вълкова и Николета Янкова от 4 в клас и Даниела Койнова от 4 г клас спечелиха І и ІІІ място в конкурс на руския дидактически сайт „ Страна Мастиров”.  

Това е сайт за популяризиране на творческите способности на деца и възрастни от цял свят, поясниха от училището.. В конкурсите, обявени от „Страна Мастеров” димитровградското школо участва за втора поредна година. Миналата учебна година учениците заеха ІV място в конкурса „Весеннее вдохновение”.

В началото на новата година Татяна Николаевна Проснякова и нейният екип обявиха поредния конкурс на „ Страна Мастеров” – Календарь Страны Мастеров. Всеки участник в конкурса работи по една задължителна задача, избрана от авторите на сайта. След потвърждаване за участие трябва да се избере допълнителна задача. Конкурсните работи са тематично обхванати за всяка една дата.

Алековци трябваше да подготвят картина за 7 май – ден на радиото или за празника от руския фолклор Пролетье.  "Допълнителната ни задача избрахме да е 24 май", разказа Боряна Петрова-  ръководител на СИП по Домашен бит и техника. Всички колективно решили да изобразят Майя Златовласка– майка на всички славянски богове.

Децата работиха с голям ентусиазъм, оставаха и след часовете, за да довършат двете картини, разказаха още от училището.Трето място зае книгата с българската азбука, което е било допълнителната задача в конкурса. И двете картини са изработени с техниката "Квилинг".

 Добрата работа на Алековци е направила впечатление на руснаците, похвалиха се още от училището. Още с регистрирането на двете картини, получихме поздрави за добре свършената работа от помощниците на сайта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини