Децата ще си избират професия още в 1-ви клас

Още с влизането си в образователната система, децата ще се запознават с бъдещата си кариера. Министерството на образованието разработи система за кариерно развитие, благодарение на която и първокласниците ще могат да се запознаят с типа професия, която може да упражняват, като пораснат, пише Новинар.

В системата за кариерно развитие ще бъдат включени около 466 000 учениците от 1-ви до 12-и клас, които ще са разделени на три възрастови групи. Целта е да се създаде представа за професиите на хората в конкретното населено място, както и за уменията, необходими за тяхното упражняване. По-големите ще се учат да формират умения за планиране на кариерното развитие и да разрешават вътрешни конфликти. Проектът е на стойност 10 млн. лв. и ще обхване цялата страна.

Междувременно стана ясно, че Асен Петров, който бе уволнен заради това, че е издал темата за матурата по литература преди две години, е възстановен на работа в Министерството на образованието, съобщи зам.-министър Милена Дамянова. Той е реабилитиран от съда, но няма да отговаря за средното образование, за да няма ново изтичане на информация.

От просветното министерство съобщиха, че ще финансират пътните разходи до Вашингтон на учениците от Варна, които спечелиха второ място на конкурс на НАСА за създаване на междупланетен дом.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини