Внимавайте откъде купувате винетки, съветва АПИ

Шофьорите да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа, съветват от Агенция „Пътна инфраструктура".

От там посочват, че заради предстоящите четири почивни дни и повечето пътуващи разпространителските пунктове са заредени допълнително с 30 хиляди годишни винетки за 2012 г.

Водачите на моторни превозни средства, които досега не са се снабдили с винетен стикер за 2012 г., могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки , областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Стикерите могат да бъдат намерени в общо 3450 пункта.
За 2012 г. годишната винетка за автомобилите струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че водачът на МПС закупува фалшива винетка и подлежи на наказателна отговорност, подчертават от АПИ.

Припомняме, вчера при акция на магистрални полицаи от столична дирекция беше установено, че 30 шофьори управляват автомобилите си с фалшиви винетки.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини