Поставят рециклиращ център за отпадъци до бившето АПК?

Съветникът Иво Георгиев предложи изграждането на рециклиращ център в Димитровград още през ноември 2011 г.

Мястото на центъра за рециклиране на отпадъци ще определят на сесия след седмица димитровградските съветници.

През ноември м.г. предложение за поставяне на такъв център в Димитровград направи Иво Георгиев (Да за Димитровград). Тогава той разказа, че след София, Димитровград ще бъде втория град, където ще се разположи такъв център.

Сега Георгиев, който е и шеф на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България предлага машината, в която се пускат отпадъци от хартия, стъкло и пластмаса да бъде разположена на паркинга пред бившето АПК. Срещу изхвърлените боклуци, съоръжението ще връща символична сума пари на гражданите.

"Идеята е общински терен от 10-12 кв.м. да бъде отдаден под наем, публично-частното партьорство е най-подходящо за начинанието", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net съветникът.

Той добави, че наема ще е символичен, между 1 и 3 лв. на кв.метър. По-важното, според Иво Георгиев е, че с поставянето на такъв център ще се изградят навици за опазване на околната среда у хората и особенно у децата и подрастващото поколение.

На заседанието на ОбС след седмица общинарите ще кажат думата си по докладната за рециклирация център. Редовната априлска сесия е насрочена за 26 април.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини