Звездица се завърна от детски фестивал в Бодрум

Преди дни танцов ансамбъл „Звездица” се завърна от участие в петия поред детски фолклорен фестивал организиран в Бодрум, Турция. Във фестивала танцьорите и музикантите на ансамбъла представиха три различни програми в четири концерта в Бодрум и близкия град Мунджулар.

Заедно с още 13 ансамбъла от Грузия, Казахстан, Азърбайджан, Македония, Полша, Финландия, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия малките таланти се състезаваха за три призови места и награди за най- добър костюм, музика, и танцова програма.

В осемте минутки по регламент ТА„Звездица” представил  „Въвевение с венци”, част от танца „Пролетна китка” и „Джиновска кода” и бе удостоена с наградата за най-добра танцова програма. В програмата за кратко тацуваха и гайдарят и гъдуларката на „Звездица” – Стоян и Деница Христанови.

Първо място изненадващо взе съставът от Скопие- Македония, фаворитите на публика и жури – Грузия – взеха второ място, а българската група от Бургас- трето място. Наградата за най- добър костюм замина за Полша, а за най- добра музика – за Сърбия.

Турнето на „Звездица” бе успешно, отчитат от ансамбъла. Изпълнителите се завърнаха с много нови приятели и с вълнуващи впечатления от разходката в съседна Турция и забележителностите й. Много подаръци са поличили димитровградските танцьори от домакините и от общината в Бодрум, която организира фестивала.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

ТА Звездица в Бодрум

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини