Почина вдовицата на бизнесмена Михаил Михов

Вдовицата на покойния президент на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов - Ева, е починала тази сутрин във Военномедицинската академия, съобщи БНР. По информация на нейния бизнессъдружник Евгени Щерев, Михова е починала в реанимацията на болницата, където е била откарана с кръвоизлив в стомаха, пише в. "24 часа". Двамата управляваха веригата барове „Синатра" във Варна, Русе и София.

По думите на Щерев през последната година здравословното състояние на Ева Михова рязко се е влошило, заради "много стрес и много нерви".

Вдовицата на покойния Михаил Михов, станал известен с прякора Мишо Бирата, е била собственик на три компании, притежава дялове в още две и е участвала в управлението на общо 11 дружества, сочи справка в системата за фирмено разузнаване "Дакси", съобщи "Дневник".

47-годишният Михаил Михов, който беше собственик на пивоварната "Леденика", изненадващо почина в хотелска стая в "Правец" през март м.г. Смъртта му първоначално беше свързвана със записите на разговори между шефа на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов, в които той казва: "Поех ангажимент да не го закачам този Мишо Бирата". Тогава дори се заговори за убийство или самоубийство, но аутопсията категорично показа, че Михов е починал от остра коронарна недостатъчност.

През февруари т.г. пък около 69 имота, собственост на наследниците на Михов чрез фирмата "Хотел Мениджмънт", бяха предложени на търг заради дългове към банка. Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него. Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева.

Поклонението пред тленните останки на Ева Михова ще бъде във Варна.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини