Първият рейс тръгна от новата автогара в Димитровград

Архиерейски наместник Георги Тодев благослови първият пристигнал на новата автогара автобус

С отпътуването на първия автобус от новата автогара в Димитровград бе даден реален старт на работата на транспорнтото съоръжение днес. Точно в 11:30 часа от новата автогара отпътува рейс за Атина на хасковската фирма "Арда тур".

Това съвпадна със символичното откриване на автогарата, което направиха кметът на Димитровград Иво Димов и концесионерът Диан Чавдаров. Двамата прерязаха лентата, а градоначалникът лична менчето, както е по традиция, за да върви по вода.

Откриването се превърна в събитие за Димитровград. Час преди церемонията в района на автогарата се бяха събрали десетки граждани, както и много официлни лица - областният управител, кметът, председателят на ОбС, съветници, бизнесмени, бивши кметове и общественици. За добрата атмосфера се погрижи Забавно-духовия оркестър на града.

"Димитровград и гостите на града ще могат да използват едно ново и модерно съоръжение, отговарящо на всики условия за безопасност", каза в словото си кметът Иво Димов. С направата на новото кръгово дрижение, с направата на алеята, която ще свързва автогарата с Неделен пазар, с продължаване на реконструкцията на този парк, мястото ще стане още по-привлекателно, допълни градоначалникът. Той благодари на концесионера "Порт транс Чавдаров" за старанието и вложените тук усилия и средства.

Кметът Димов и концесионерът Чавдаров прерязаха лентата на автогарата

"Щастлив съм, че един обект, който се работеше през годините и не на последно място бе направен от частник е факт", това каза в обръщението си към събралото се множество шефът на ОбС Стефан Димитров. Според него, ако бизнеса и общината вървят ръка за ръка, такива обекти като автогарата ще са все повече. И Димитров благодари на братята Чавдарови, че са се нагърбили с тежката задача да довършат съоражението, за да има Димитровград една хубава автогара.

Модел за бързо европейско развитие е Димитровград, в това е убеден областния управител Ирена Узунова, която подчерта, че без да има приет закон за публично-частното партьорство, тук то вече се е случило и резултата е едно модерно съоръжение.

В края на церемонията протойерей Георги Тодев отслужи водосвет за здраве и благоденствие на концесионерите и пътуващите. Диан Чавдаров от "Порт транс Чавдаров" подари на Историческия музей лентата и ножицата от откриването, както и поздравителните адреси, изпратени по повод събитието от народните представители Катя Чалъкова, Иван Петров и Румен Данев.

Десетки димитровградчани дойдоха на откриването
Кметът лична символично менчето при откриването на автогара
Шофьорите на автобуса за Атина бяха посрещнати с пита
Сред официалните гости бе и областния управител Ирена Узунова
Протойерей Георги Тодев отслужи водосвет

Пристигането на първият автобус в автогарата

Чавдаров дари на музея ножицата и лентата от откриването на съоръжението

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини