Чавдаров: Ще инвестираме в заведение за бързо хранене на автогарата

Диан Чавдаров посочи че предстоят нови инвестиции в района на автогарата

Заведение за бързо хранене ще бъде открито между 2014 и 2015 година в района на новата автогара в Димитровград. Това предвижда основна инвестиция в програмата на концесионера "Порт транс Чавдаров", обяви днес представителят на фирмата Диан Чавдаров.

Заведението ще бъде от същия тип като автогарата, за да не се различава по стила на архитектурата. За тази цел фирмата вероятно ще отдели средства в размер  между 50 000 и 100 000 лв., поясни Чавдаров, но тепърва ще се подготвят проектите.

Чавдаров допълни, че във вътрешността си новата автогара разполага с осем офиса. Към тях вече има проявен интерес от превозвачи, които да открият билетни центрове. Друга фирма пък има желание да прави салон за красота на автогарата.

Иначе реалната дейност на съоръжението стартира от утре. От новата автогара ще тръгват всички автобуси - за селата в общината, Хасково, Пловдив, София и за чужбина. На ден се предвиждат по около 130 влизания на рейсове. Всички фирми, който обслужват линии на територията на общината ще работят тук.

Концесионерът е убеден, че новата автогара не е просто едно съоръжение, а портал на Димитровград към България и света. "Съумяхме да направим нещо важно за града, не само от транспортна гледна точка, но се промени и облика на центъра на града", каза превозвачът.

Той припомни че вложените до момента средства в новата автогара са близо 250 000 лв., което включва довършване на строежа на сградата, вертикална планировка, оформяне на паркове и градинки. Строежът спря през 2007-ма заради липса на средства.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

По 130 автобуса ще преминават през новооткритото съоръжение
Автогарата вече има кафене, на разположение на и осем офиса

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини