Богоровци представиха сборник, опознават с него Европа

Зала "Гросето" избраха от Езиковата гимназия, за да представят сборника си

Сборник, посветен на държавите от Европа и европейските институции представи днес клуба "История на ЕС и Европейските институции" към димитровградската Езикова гимназия "Д-р Ив.Богоров". Той е озаглавен "Да опознаем Европа" и може да бъде използван като помагало при обучението по "Свят и личност", "История и цивилизация" и "Георграфия и икономика".

Богоровци избраха навечерието на деня на Европа- 9 май, за да покажат резултата от работата си по проект УСПЕХ. Автори на разработката са дванайстокласници от гимназията, членове на клуба.

Книгата е пригодена за употреба в електронен вид, за да се актуализира непрекъснато, обясни ръководителят на клуба Тодор Тодоров.

В нея има и т.нар. работни листи, които са новост за обучението в България. Те представят по забавен начин, различни факти за държавите от Европа, което провокира любопитството на учениците, убеден е Тодоров.

Самият сборник съдържа информация за 27-те държави, членки на ЕС, за институциите в Обединена Европа, за ключови дати и сълития в историята на ЕС. Специална благодарност има към завършващите зрелостници, участници в проекта. Че ще успеят в живота и че няма да забравят, че са Богоровци, пожела на зрелостниците Тодор Тодоров.

Представянето на сборника започна с химните на България и Европа
Ръководителят на клуба Тодор Тодоров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини