Димитровградска гимназия се включва в кампанията за лечение на Симеон

Ученици и преподаватели от ПЕГ "Д-р Иван Богоров" се включват в инициативата за набиране на средства за лечението на 27-годишният Симеон Янакиев. Той е бивш възпитаник на гимназията, а в момента се нуждае от лечение в чужбина. 

Симеон страда от  тежко и прогресиращо заболяване – масивна Syringomyelie C0-Th11 и Syringobulbie, за което в България няма клинична пътека. Става дума за киста, намираща се в меката мозъчна обвивка, която пречи на движението на гръбначно-мозъчната течност и може да доведе до пълна парализа.

Кампанията в подкрепа на младия мъж започна днес с поставянето на набирателни кутии в помощ на двата входа на Спортна зала "Младост". Там се проведе 9-ото издание на пролетното надиграване, организирането от гимназията.

От училището организират и благотворително театрално представление на 25 април, сряда в кино "Химик". Възпитаниците на театрално студио "Selfie" ще играят постановката "Калейдоскоп", по време на която също ще бъдат сложени кутии за дарения.

До дни в училището ще се организира и благотворителен базар, също в подкрепа лечението на Симеон. Цялото училище се включва в кампанията за лечение на нашия възпитаник, надяваме се той да се пребори с тежката болест, коментираха от ръководството на гимназията.

Ако желаете да помогнете на Симеон:

Дарителска банкова сметка:

IBAN: BG82STSA93000025145185

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

Pay Pal account: simeonyanakiev@abv.bg

Epay: Клиентски номер (КИН): 0391039638

https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-simeon-60

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини